Stadtus
Image default
Home and Garden

Welk vliegengordijn is geschikt voor mijn huishouden?

We zitten midden in de corona crisis en zoals het er nu naar uit ziet. Is deze epidemie voorlopig nog niet voorbij. Dat betekend voor iedereen quarantaine, dus thuisblijven! Geen vakantie, geen dag uitstapjes en zelfs niet even winkelen. Het ziet er naar uit dat de meeste gezinnen deze hele zomer voornamelijk thuis zullen blijven. Goede reden dan ook om een aantal handige artikelen voor thuis en rondom huis aan te schaffen!

Eén van die handige artikelen zijn vliegengordijnen! De meeste mensen zullen nog wel een vliegengordijn boven op zolder of in de kelder hebben liggen van vorig jaar. Als het goed is, kun je deze weer tevoorschijn halen en deze weer in je deurpost hangen. Ben je nog niet in het bezit van een degelijk vliegengordijn? Dan kun je er eentje aanschaffen.

Het valt echter niet altijd mee om een degelijk vliegengordijn aan te schaffen. En zeker nu alle winkels zo’n beetje dicht zijn i.v.m. corona, is de enige mogelijkheid nu om een deurgordijn via internet te bestellen. Op zich niet zo’n ramp, maar ik kan me zo voorstellen dat je een aankoop eerst altijd even in het echt wilt zien.

Geukkig loop je bij online aankopen ook geen risico hoor. Het is namelijk wettelijk verplicht om een zichttermijn van minimaal 14 dagen aan te houden. In die periode kan een klant, zonder opgaaf van reden, het artikel retourneren als deze niet naar wens is. Je moet bij deze natuurlijk we aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet het product ongebruikt zijn, compleet zijn en onbeschadigd.

Om te bepalen welk vliegengordijn nou echt geschikt is voor jouw huishouden, adviseren we je om naar de samenstelling van je gezin te kijken. Heb je kleine kinderen in huis lopen? Koop dan niet een vliegengordijn met spaghetti draadjes, een kralengordijn of gordijn met koordjes of strengen. Hier kunnen namelijk ongelukken mee gebeuren als kinderen er dingen mee doen waarvoor het gordijn eigenlijk niet bedoelt is. Kies met kleine kinderen lievere voor een vaste hordeur of een gordijn met lamellen.

Heb je huisdieren? Dan is een vaste hor echt niet aan te raden. Je blijft dan als portier de deur maar open en dicht doen voor je huisdier. Kies in dit geval voor bijvoorbeeld een kattenstaart met dikke plushe strengen. Honden en katten kunnen hier gemakkelijk zelfstandig doorheen lopen.

Je aankoop kan ook van je budget afhangen. Natuurlijk zijn duurdere vliegengordijnen vaak van betere kwaliteit gemaakt en gaan ze langer mee. Maar als je er op dit moment geen geld voor hebt, vallen die opties gewoon af. In dat geval moet je gewoon voor een goedkoop effectief vliegengordijn gaan.

https://www.vliegengordijnkopen.nl/