Stadtus
Image default
Offers

Kamerplanten

De juiste kamerplant kiezen voor bij jou in huis

Een woonkamer die er kil en kaal uit ziet kan wel wat accessoires gebruiken zodat het er vrolijker en sfeervoller uit ziet. Accessoires kunnen bestaan uit, kandelaars, posters, bloempotten maar ook kamerplanten. Een kamerplant kan namelijk voor veel sfeer zorgen. Het is dan wel van belang dat je de juiste kamerplant aanschaft, de ene plant is namelijk de andere niet. Sommige planten zullen het niet prettig vinden in je woonkamer omdat het bijvoorbeeld te licht is. De planten zullen het dan helaas ook niet zo lang volhouden. Wil je weten waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een kamerplant? Wij vertellen het in deze blog!

 

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kamerplant

Als je er voor kiest om een kamerplant aan te schaffen wil je natuurlijk wel dat de plant zo lang mogelijk mee gaat. Er zijn gelukkig een paar punten waar je rekening mee kan houden. Het eerste punt is het lichtinval van de kamer, staat de woonkamer op het noorden of het zuiden? Dit maakt namelijk veel verschil! Als je woonkamer op het zuiden staat komt de zon namelijk direct binnen. Veel planten vinden directe zonnestralen namelijk niet zo prettig, ze drogen hierdoor uit en de bladeren kunnen zelfs geel worden wat langzaam omzet in dooie bruine bladeren. Een woonkamer die op het noorden staat heeft weinig licht in val. Kamerplanten die dus veel licht nodig hebben gaan het niet zo prettig vinden in een woonkamer op het noorden. De enige plek die dan eventueel zou kunnen is een plek direct bij het raam. Gelukkig zijn er genoeg kamerplanten die het geweldig zijn in de schaduw, met deze planten kun je mooi donkere saaie hoekjes opvullen.

 

Een kamerplat aanschaffen

Ben je nieuwsgierig geworden naar een kamerplant? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een groot assortiment in kamerplanten. Daarnaast staat bij elke kamerplant een uit leg bij, waardoor je zeker weet dat je de juiste plant koopt voor bij jou in de woonkamer. Wil je meer weten over kamerplanten? Neem dan gerust contact op met de experts van Fleurdirect.

 

 

 

https://www.fleurdirect.nl/