Stadtus
Image default
Offers

In 4 simpele stappen naar het perfecte beeldscherm voor jouw pc

Wanneer je voor het eerst een pc hebt gekocht, zul je ook moeten nadenken over de randapparatuur. Je zult sowieso een beeldscherm pc (ook wel monitor genoemd), een muis, een toetsenbord en eventueel ook een speakersetje of koptelefoon nodig hebben. Vooral het beeldscherm is onmisbaar. Want hoe wil je anders je pc gebruiken?! Zie je door de bomen het bos niet meer en kun je wel wat hulp en assistentie gebruiken bij het vinden van het perfecte beeldscherm voor jouw pc? Maak dan gebruik van onderstaand stappenplan.

 

Stap 1: schrijf op wat je maximale budget is

 

Waarschijnlijk heb je ook bij de aanschaf van je nieuwe pc al rekening gehouden met je maximale budget. Schrijf ook voor de randapparatuur, waaronder de monitor, eens op wat je maximale budget is. Beeldschermen komen namelijk in verschillende prijsklassen. Het scheelt een hoop wanneer je weet hoeveel je maximaal wilt uitgeven.

 

Stap 2: maak een top 3 van kenmerken die jij het allerbelangrijkst vindt

 

Om het aantal potentieel interessante beeldschermen tot een minimum te beperken, is het aan te raden om een top drie te maken van kenmerken die jij het allerbelangrijkst vindt. Omdat je maar drie kenmerken mag selecteren, word je gedwongen om goed na te denken over je keuze. Hierdoor wordt de kans op teleurstellingen drastisch kleiner. En is het straks makkelijker om een monitor uit te kiezen.

 

Stap 3: vul het lijstje aan met overige wensen

 

We kunnen het heel goed begrijpen dat het lastig is om het bij slechts drie kenmerken te houden. Vul je lijstje daarom nu aan met overige wensen, maar houd het wel beperkt. Let op: het gaat hier om wensen. De kenmerken die je zo straks hebt opgeschreven kun je zien als eisen. Hier moet de monitor in ieder geval aan voldoen. Kun je daarnaast ook nog enkele wensen van stap drie afvinken? Dan is dat mooi meegenomen!

 

Stap 4: stel je verwachtingen zo nodig bij

 

Verwachten dat je over enkele jaren in een dure auto van enkele miljoenen rondrijdt, terwijl je nu amper aan rond kunt komen van je loon, is gewoon onrealistisch. Zo is het ook onrealistisch om grafische superioriteit van een beeldscherm te verwachten wanneer je maximaal 100 euro te besteden hebt. Kortom: stel je verwachtingen zo nodig bij om tot een perfecte match te komen.

 

https://azerty.nl/