Stadtus
Image default
Health

HollandZorg: de beste zorgverzekering voor arbeidsmigranten

Als tijdelijke buitenlandse werknemer in Nederland bent u waarschijnlijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Hiervoor kunt u terecht bij HollandZorg, die als zelfstandige zorgverzekeraar speciaal gericht is op zorgverzekeringen voor buitenlandse arbeidsmigranten. HollandZorg onderscheidt zich met een meertalige dienstverlening, hoogstaande service en extra vergoedingen. Niet voor niets kiezen veel werkgevers en uitzendbureaus ook voor de zorgverzekeringen van HollandZorg.

Recht op zorgvergoedingen met de EHIC-pas
Na het afsluiten van een zorgverzekering bij HollandZorg ontvangt u een EHIC-pas. Met deze zorgpas heeft u recht op vergoedingen van noodzakelijke zorgkosten. Niet alleen in EU-landen, maar ook in Zwitserland en de EER-landen Liechtenstein, IJsland en Noorwegen. Vrijwel alle buitenlandse ziekenhuizen zijn bekend met de European Health Insurance Card. De polisdekking verschilt echter per land.

Zorgtoeslag als bijdrage in de medische kosten U kunt als buitenlandse werknemer in Nederland zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De hoogte van de zorgtoeslag buitenlander – een financiële bijdrage van de overheid in de zorgkosten – is afhankelijk van uw inkomen. U komt in aanmerking voor zorgtoeslag als u minimaal 18 jaar bent, een laag of middeninkomen heeft, een verblijfsvergunning heeft of ingezetene van de Europese Unie bent, en u in Nederland werkt of een uitkering ontvangt. Voor vragen over de zorgverzekering voor flexmigranten kunt u op werkdagen contact opnemen met onze klantenservice. Dat kan telefonisch (+31 (0)570 687 123) of door het contactformulier op onze website hollandzorg.com in te vullen. U kunt met uw vragen of verzoeken ook langskomen op ons kantoor aan de Munsterstraat 7 in Deventer.
 

https://www.hollandzorg.com/nl