Stadtus
Image default
Business

Geld besparen

Het leven wordt steeds duurder. We willen er allemaal bijlopen in de leukste kleding, de nieuwste gadgets hebben en in de hipste schoenen rondlopen. Toch zijn er ook mensen die bijna niet genoeg verdienen om de vaste lasten zoals huur, boodschappen en verzekeringen te betalen. Via CBBS kun je bereken salaris doen. Dit geeft jou meer inzicht in je maandelijkse lasten. Er zijn verschillende tips waarmee je je uitgaven kunt verminderen en waardoor je dus wellicht wat meer geld overhoudt aan het einde van de maand. 

 

Beperk je abonnementen

Bijna iedereen is maandelijks geld kwijt aan abonnementen. Wanneer je geld wilt besparen is het verstandig om zo min mogelijk abonnementen te hebben. Vaak zitten mensen hier ook aan vast zonder dat ze het zelf echt doorhebben. Wat ook vaak gebeurt, is dat een abonnement heel goedkoop is en daardoor niet als ‘grote’ last gezien wordt. Toch lopen ook al deze kleine bedragen samen op tot een groot bedrag. Voorbeelden van abonnementen waar mensen aan vastzitten zijn dingen als de sportschool, tijdschriften, een telefoonabonnement, Netflix, Spotify, de krant en misschien wel een maandelijkse bijdrage aan een goed doel. Wanneer je deze abonnementen opzet kun je wel meer dan honderd euro per maand besparen. 

 

 

Doe weekboodschappen

Wanneer je dagelijks boodschappen doet, is de kans groot dat je iedere keer dingen meeneemt die je eigenlijk niet nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat het op een opvallende plek ligt, of omdat je trek hebt op het moment dat je boodschappen doet. Om deze onnodige uitgaven zoveel mogelijk te verminderen is het verstandig om een keer per week boodschappen te doen. Zo kom je minder vaak in de verleiding om extra spullen te kopen en hoef je deze dus ook niet te weerstaan. 

 

Vintage

Tegenwoordig is vintage kleding weer helemaal on trend. Bezoek daarom eens een kringloopwinkel wanneer je nieuwe kleding nodig hebt. Daar kun je al een goede merkspijkerbroek vinden voor vijf euro, terwijl je hier in de winkel vaak minimaal tachtig euro voor kwijt bent. 

 

Kijk voor meer informatie over geld en andere zaken omtrent salaris eens op de website van het CBBS